Новини

Другий день ігрового матчу у Житомирі «Барком-Кажани» завершили перемогою

Перегляди: 192

Другий день виїзного ігрового матчу у Житомирі завершився для ВК «Барком-Кажани» впевненою перемогою у поєдинку з ВК «МХП-Вінниця» – 3:0 (25:20, 25:18, 25:18).

Першу партію команди почали досить жваво. «Барком-Кажани» одразу показали свої лідерські позиції на майданчику. Тож на табло швидко засвітився рахунок 6:2. Але спортивний інтерес гравців ВК «МХП-Вінниця» бере гору і команда наздоганяє львів’ян, скорочуючи рахунок на 2 очки: 7:5, 9:7. В якийсь момент рахунок зрівнюється, на табло – 14:14. Та «Кажани» вириваються вперед на 4 очки, залишаючи суперника позаду. Тренер вінничан бере перерву з розрахунком, що після неї його команда відіграється. Однак дарма, адже львів’яни упевнено здобувають ще кілька очків – 18:15. «МХП-Вінниця» атакує, але гравці «Барком-Кажани» роблять вдалі блоки і на табло 23:20. У команді суперника відбувається заміна гравців та львів’яни достатньо швидко завершують першу партію з рахунком 25:20.

У другому сеті львів’яни далі лідирують й набирають перші 4 очки, але вінничани тримають позиції, довівши рахунок до 5:4. «Кажани» не дають супернику зрівняти очки, тож наставник вінничан бере першу перерву. Після якої потужна подача від «Кажанів», довгий розіграш і львів’яни знову відкриваються. Схоже, втома «МХП-Вінниця» після вчорашнього вечірнього матчу дається взнаки. Та вони вижимають свої сили і доводять рахунок до 10:7. Але не надовго, «Барком» відривається на 5 очків.

В якийсь момент неуважність львів’ян і пропущені м’ячі, дають можливість супернику довести рахунок до 15:13. «Кажани» включаються і здобувають ще 2 очки. Наставник «МХП» вдруге за цю партію бере перерву, щоб змотивувати гравців. Це дає результат. Розрив скорочується. Але лише на кілька хвилин: «Барком-Кажани» не дали «МХП-Вінниця» відігратися у другому сеті і завершили його з рахунком 25:18.

У порівнянні з першими двома партіями, третя виявилася більш захоплива та емоційна. Очевидно, що команда вінничан вирішила взяти реванш. Вони проявили неочікуваний запал на початку партії й тримали його мало не до кінця гри. Спершу сет розпочався на рівних та в якийсь момент «МХП» вирвалися уперед – 3:5. «Кажани» тримають оборону. Вболівальники спостерігають на майданчику постійні гойдалки: команди по черзі вириваються вперед або зрівнюють рахунок. Бажання суперника взяти реванш якийсь час тримають їх у лідерських позиціях. Напруга зростає. Відіграється «Вінниця» чи все ж «Кажани» завершать цей поєдинок абсолютною перемогою – під питанням. На табло рахунок зрівнюється: 15:15. Оголошено перерву, після якої львів’яни ненадовго вириваються вперед. Вінничани не відпускають їх і продовжують «дихати у спину». Коли на табло висвічується 19:17, тренер «МХП-Вінниця» не витримує і бере перерву. У другій половині цієї захопливої партії «Барком-Кажани» змогли довести свої лідерські позиції. Їм вдається вирватися вперед завершити останній сет з рахунком 25:18. Перемога у сеті і у 2 матчі 5 туру за «Кажанами».

Кращим гравцем у команді «Барком-Кажани» у цій грі був Дьячков Олександр, він здійснив 29 атак. На прийомі найкраще себе показали: Наложний Олександр (20) та Жуков Андрій (20).