Новини

“Кажани” в першому матчі перемогли “Войводіну”

Перегляди: 831

Спочатку матчу гравці української команди помітно багато нервували – “Кажани” помилялися на рівному місці, віддаючи супернику очко за очком. Незважаючи на це господарі майданчика довгий час не відпускали “Войводіну” у відрив, але ключове слово в першій партії залишилося за сербами: їм вдалося перетворити рахунок 16:16 у 21:16 в свою користь, після чого вони банально довели справу до переможного кінця (25:20).

Намагаючись врятувати перший сет, Угіс Крастіньш змінив Євгена Кисилюка, який дуже і дуже часто помилявся, на Євгена Капаєва, єдиного гравця в складі “Кажанів”, у якого був досвід ігор на євроарені. Ця заміна не спрацювала в кінцівці стартової партії, то відіграла ключову роль у всіх інших – Капаєв взяв на себе роль лідера, дозволивши партнерам по команді заспокоїтися.

Як наслідок, “Кажани” досить впевнено виграли другий сет з тим же рахунком 25:20, зрівнявши рахунок по партіях. Виграна партія остаточно розкріпачила українців, які розгромила суперника в третій партії – 25:14, захопивши тим самим лідерство в матчі (2:1).

У четвертій партії “Войводіна”, здавалося б, повинна остаточно впасти, однак серби на чолі з молодим Стеваном Шимичем огризалася до останнього. Гості розуміли, що виїзна поразка 1:3 не залишає їм особливих шансів на підсумковий успіх, але “Кажани” своє вже не відпустили – 25:22 в четвертій партії і 3:1 по сетах.

Крім Капаєва варто виділити також Володимира Тевкуна, якому вдалося заробити 24 очки в матчі – Тевкун часто і точно пробивав по діагоналі, дуже рідко при цьому помиляючись.

Таким чином, “Барком-Кажани” здобули першу в історії єврокубкову перемогу в дебютному матчі, обігравши лідера чемпіонату Сербії. Гра-відповідь відбудеться за два тижні (21 грудня) в Сербії, де і визначиться володар путівки в наступний раунд: для виходу в 1/16 фіналу “Кажанам” досить навіть мінімально програти.

Кубок ЄКВ. 1/32 фіналу. перший матч
Барком-Кажани (Україна) – Войводіна (Сербія) – 3:1 (20:25, 25:20, 25:14, 25:22)

Олексій Мандзій, Sport Arena