Новини

«Кажани» завершують домашні поєдинки впевненою перемогою

Перегляди: 172

ВК «Збірна Полтавської області – Решетилівка» – ВК «Барком-Кажани» провели сьогодні у Львові завершальну гру в рамках матчів 9 туру волейбольної Суперліги-Дмарт. Поєдинок завершився з рахунком 0:3 (20:25, 14:25, 24:26) на користь львівської команди.

«Кажани» зі страту пробивають подвійний блок і здобувають перше очко. «Решетилівка» робить потужний постріл у відповідь. Але «Барком» наступає й натискає на суперника, нав’язуючи свою гру – 1:3, 5:8, 6:9, 8:11, 12:15. До середини партії запал гравців обох команд лише наростає. Збірна Полтавщини постійно дихає у спину львівській команді, відстаючи на 2-3 очки. «Кажани» бомбардують «Решетилівку» і збільшують розрив на 5 очків.

На табло 15:20, наставник «Решетилівки» Сергій Соснін бере перерву, а потім робить заміну гравців. Це ситуацію на майданчику «Боско» особливо не змінює. «Кажани» атакують. Гравці збірної Полтавщини не здаються. Ба, більше, намагаються відігратися. Та все ж перша партія завершується з рахунком 20:25 на користь господарів майданчика.

«Кажани» продовжують атакувати й в другому сеті. Але якоїсь миті суперники вириваються вперед. Потім на майданчику гойдалки. Команди навперебій здобувають очки. Емоції переповнюють. Гравці львівської команди налаштовані сьогодні на перемогу, тож натискають на «Решетилівку». На табло вже 4:8. Тренер збірної Полтавщини бере перерву, аби налаштувати своїх хлопців. Це не допомогло. Рахунки на користь «Кажанів» – 5:10, 6:11, 7:13. Тренер львівської команди Угіс Крастіньш задоволений грою команди.

“Решетилівка” намагається відігратися. На майданчику стає гаряче, на трибунах теж – вболівальники зі всіх сил підтримують «Кажанів». Попри те, що останні суттєво вирвалися вперед – 11:19. Коли на табло вибиває 12:20, наставник «Решетилівки» С.Соснін не витримує і бере другий тайм-аут. Та його гравці схоже втратили чи то запал, чи просто втомилися. Бо «Барком» завершує цю партію з рахунком 14:25.

Але після перерви у полтавської команди наче відкрилося друге дихання. Вона потужно стартує у третьому сеті – 2:0. «Кажани» зрівнюють рахунок – 2:2. «Решетилівка» відігрується і здобуває + 3 очки. «Решетилівка» виглядає дуже впевнено на майданчику. Невже команда суперників візьме реванш? Угісу Крастіньшу це не подобається і він бере перерву. Його команда додає в очках. Та перевага на боці збірної Полтавщини – 9:7, 10:8, 11:8. У порівнянні з першими двома партіями, команди помінялися позиціями.

«Кажани» пробують відігратися. Вони скорочують відставання від суперників, а потім взагалі зрівнюють рахунок. Інтрига наростає, все цікавіше стає спостерігати за цим поєдинком. «Решетилівка» не поступається. Рахунок знову зрівнюється: 14:14, 15:15. Угіс Крастіньш відверто незадоволений. Під його пильним поглядом львівські гравці здобувають +2 очки. Сергій Соснін бере перерву. Після якої гра лише лоскоче нерви. «Решетилівка» пробує відігратися і наступає на «Кажанів». На табло: 18:20, 19:22, 21:20. Збірна Полтавщини не планує віддавати цей сет львів’янам.

21:23 і Соснін бере другий тайм-аут. Гра продовжується під напругою – 22:24, 23:24, 24:24. Обидві команди налаштовані виграти цей сет. Та «Кажани» проявляють чемпіонський характер і добивають «Решетилівку». Партія завершується з рахунком – 24:26.   

Після матчу бомбардир «Решетилівки» Кіріл Краснєвській так прокоментував поразку своєї команди: «Було багато особистого браку в команді. Не  змогли на подачі вибити суперника. Брейкові м’ячі, які самі підняли, самі ж і не добили. І попри те, що суперник сьогодні був слабший, ніж вчора, подача у нього була все одно хороша».

Натомість наставник львівської команди Угіс Крастіньш пояснив, чому у третьому сеті його команда мало не програла: «Третій сет відрізнявся від інших партій. Бо втратили концентрацію на подачі. Якщо в інших елементах витримали цю концентрацію, то на подачі зробили серію помилок. А це не дало закрити останню партію більш впевнено».

 Коротка статистика матчу:

У «Кажанів»: 73 атаки, 46 прийомів, 75 подач, 2 ейси.

У «Решетилівки»: 70 атак, 58 прийомів, 58 подач та 1 ейс.

Кращими гравцями у складі «Кажанів» стали: Олександр Дячков, він найбільше здобув очків для команди – 20, з яких в атаках – 28 і 16 в подачах. Натомість Головень Олексій здобув 17 очків подачах.

У команді суперників кращими були: Шаповал Віктор в атаках – 24, Донець Васілій в атаках – 21 і в подачах – 11, Велецький Денис в подачах – 11.