Новини

Чемпіон з волейболу визначиться 29 квітня

Перегляди: 548

Львівські «Барком-Кажани» не змогли вдома обіграти харківський «Локомотив» у матчах фіналу плей-офф Чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд Суперліги. Рахунок гри 24 квітня – 2:3 (25:21, 22:25, 25:19, 23:25, 9:15) на користь «залізничників». 25 квітня львів’янам, попри запеклу боротьбу, також не вдалось вирвати перемогу у гостей. Рахунок 1:3 (25:23, 21:25, 23:25, 19:25).

Команди грають до трьох перемог. Станом на сьогодні рахунок боротьби за титул чемпіона – 2:2. Тож Чемпіон України з волейболу визначиться 29 квітня, у Харкові. Додамо, що у двох домашніх матчах фіналу плей-офф «Локомотив» поступився львівським «кажанам» (3:1 ( 18:25, 25:23, 25:17, 25:21) та 3:0 (26:24, 27:25, 25:20), однак відвоював перемогу у двох виїзних матчах у Львові.

До перемоги у Чемпіонаті «кажанам» лишався фактично один крок. Однак хлопцям завадило чи то хвилювання, чи то везіння. Два дні поспіль команди змагалися майже на рівних. Спрогнозувати переможця партії було практично нереально. Адже він визначався в останні хвилини сету на останніх очках. Не допомогла «кажанам» колосальна підтримка залу, який був заповнений вщент вболівальниками. «Залізничники» виявилися сильнішими у двох іграх. «Ми їхали з настроєм битися, особливо після двох програшів вдома. Були заряджені на перемогу, тому виграли», – наголосив капітан харківського «Локомотиву» Юрій Томін.

Перемогти у домашніх матчах «кажанам» завадило перш за все хвилювання. Принаймні такої думки капітан Владислав Діденко. «Не вийшло впоратись з хвилюванням, десь ризикнути чи потерпіти, щоб не помилитись. Інколи приймали не правильні рішення і це вплинуло на результат. Боролись. Гра ніби не погано йшла, але потім помилились і все», – додав капітан «кажанів» Владислав Діденко.

Як каже головний тренер «кажанів» Угіс Корастіньш, одного дня на заваді перемозі дійсно стало хвилювання. А от другого – переважно технічні моменти. Переломала хід гри друга партія. «Причина поразок різна у двох іграх. Вчора був ажіотаж, і десь не впорались з тим тиском. Бажання було колосальне. Але в технічному плані завадило. Та в будь-якому випадку дякуємо глядачам за підтримку. Вона була постійно, навіть тоді, коли не було варіантів – у 5 партії. Сьогодні почали на одному диханні. Все виходило в першій партії. Другу почали теж добре, до 10 очок. Далі помилились і не справились з подачею на 11 очку. Це переломний момент. І на другій партії ми застрягли. Не справились з догравальним м’ячем в третій і четвертій партії», – прокоментував причини поразки Угіс Крастіньш. За його словами, до матчу у Харкові, попри результати, команда готова.
«Яким буде 5 матч у Харкові? Я думаю, ми психологічно готові. І сьогодні були готові після вчорашньої поразки. Але технічні моменти не дозволили довести гру до кінця», – підсумував тренер «кажанів».

Прес-служба ВК «Барком-Кажани»