Новини

«Кажани» у Львові двічі перемогли «Житичі»

Перегляди: 322

У Львові завершилися матчі півфінальної частини плей-офф Чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд Суперліги. Два дні на майданчику ПС «Галичини» ВК «Барком-Кажани» грали проти житомирської ВК “Житичі-ПНУ”.

3:0 рахунок першого матчу. Переможною для «кажанів» стала і друга гра: 3:0 (25:18; 25:23; 25:16) на  користь «кажанів».

Найрезультативнішими гравцями у другій грі серед “кажанів” стали Ілля Ковальов (13 очок), Юрій Семенюк та Олег Шевченко (по 10 очок).

Микола Рудницький,  капітан ВК “Житичі-ПНУ”, переконаний, що на виїзних матчах у Львові житомирським волейболістам не вдалось показати командну гру, на яку розраховували. По-перше, декілька гравців не відновились після фінальних кубкових матчів. По-друге, у “кажанів” була перевага власного майданчика. ” У нас було завдання виграти хоча б 1 з 2 матчів. І команда була налаштована. Після вчорашньої поразки була надія на сьогоднішню гру. Але обидва матчі вийшли майже однаковими. Що першого, що другого дня забракло концентрації. Виходило так, що після кількох помилок, ми провалювались на 2-3 м’ячі. Хоча мали можливість грати на перемогу 1 і 2 дня у другій партії. Емоційна втома після Кубка перейшла у фізичну”, – каже головний тренер ВК “Житичі-ПНУ” Сергій Терейковський.  Але попри поразки у двох матчах, наставник житомирської команди таки очікує, що, крім Житомира, боротьба продовжиться у Львові ( у півфінальній серії плей-офф команди грають до 3 перемог. Наразі 2 за “кажанами”).

Тим часом головний тренер ВК “Барком-Кажани” Угіс Крастіньш переконаний, що другого ігрового дня було менше напруги у матчі. За винятком 2 партії. “1 і 3 партію ми досить комфортно контролювали. І блок, і подачі спрацювали. Вдалось впевнено грати. Суперник не здивував. Ми вже зіграли 5 спільних ігор. Яким буде матч у Житомирі? Побачимо. Зараз добре граємо цим складом. Але при потребі всі 13 гравців можуть увійти у гру. Маємо опції на варіацію складу”, – підкреслює наставник львівської команди. Каже, команда не розслабилась. Можливо, дещо бракувало емоцій.

За словами капітана “кажанів” Юрія Семенюка, команда 2 матчами задоволена. Подекуди дійсно не вистачало емоцій. Але це точкові моменти і причина цього – порожні трибуни. “Домашня арена без вболівальників не така. Ми відчуваємо, що нас глядачі дивляться і надіємось, що у фіналі вже побачимось з вболівальниками”, – додав Юрій Семенюк.

Запис гри можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=EwUJmzZ19mM&t=20s

1-2 квітня наступні матчі серії плей-офф між «кажанами» і «Житичами». Цього разу вже в Житомирі.

 

Пресслужба ВК “Барком-Кажани”