Новини

Ми приєдналися до польської волейбольної PlusLiga!

Перегляди: 573

З нового сезону 2022/23 ВК «Барком-Кажани» (Львів)  гратимуть у одному з найсильніших чемпіонатів світу – польській PlusLiga!

 

Ми дуже раді, що відразу долучились до когорти найсильніших польських команд.  Це відбулося завдяки співпраці та підтримці структур Польської волейбольної ліги, Польської федерації волейболу, схвалення керівництва всіх клубів PlusLiga та Федерації Волейболу України. Щиро вдячні за таку величезну підтримку та за не менш важливий символічний жест усієї польської волейбольної спільноти у зв’язку з війною в нашій країні, пов’язаною з російською агресією.

 

Ми переконані, що ця подія назавжди залишить слід в історії нашої команди та історії клубних змагань у Польщі. Про важливість цього починання свідчать слова Себастьяна Свідерського – президента Польської федерації волейболу: «Я дуже вдячний нашій громаді за велике співчуття до наших друзів з України, які, як відомо, через війну з росією, не в змозі нормально конкурувати на батьківщині. Польська федерація волейболу допомагає українському волейболу з перших днів війни в Україні та не тільки.  Окрім гуманітарної допомоги, багато наших проектів спрямовані на підтримку циклу підготовки команд з України.  ВК «Барком-Кажани» Львів – ще один приклад нашої послідовності. Також я радий підтримці місцевої та спортивної влад Кракова.»

 

Через вйськову агресію росії ми змушені грати свої домашні поєдинки у Польщі. Одним із міст-побратимів Львова є Краків і ми дуже щасливі, що у наступному сезоні нашим «тимчасовим домом» стане саме це місто. Ми хочемо подякувати владі міста та Малопольській федерації волейболу. Наші матчі, як господарів, пройдуть у краківскому залі «Hutnik», що на вулиці Пташицького. Найцікавіші зіткнення відбудуться на арені „Tauron”, яка вміщає до 20 тис. глядачів, і ми сподіваємося, що ви підтримаєте нас на трибунах під час нашого нового виклику!

 

– «Грати в лізі чемпіонів світу для нас не лише велика честь, а й можливість постійно розвиватися, як у спортивному, так і в організаційному плані.  Варто зазначити, що заходи з отриманням ліцензії спрямовані на нашу офіційну участь у змаганнях PlusLiga, тривали певний час.  З цієї нагоди я хотів би подякувати Польській волейбольній лізі, Польській федерації волейболу та всім людям, чия підтримка та доброта привели до завершення цього проекту. Сподіваюся, що наші матчі приведуть до залів у Кракові чимало вболівальників і подарують їм багато спортивних емоцій», – сказав Олег Баран, президент ВК «Барком-Кажани» Львів.

 

Ми запрошуємо на наші матчі усіх уболівальників з нашого улюбленого Львова та всієї України. Також будемо дуже раді бачити на трибунах наших земляків, які зараз живуть і працюють у Польщі.  Ми сподіваємося, що зможемо завоювати серця та довіру у польських вболівальників – тримайте за нас кулачки!

 

Відтепер наше спілкування буде українською та польською мовами. Ми готуємось до ігор, ставимо високі цілі в новій спортивній реальності. Зустрінемось на наших матчах! Віримо, що з такою підтримкою ми зможемо гідно представити клуб у стартововму сезоні у PlusLigі.