Новини

Представлення суперника: ЛЮК Люблін

Перегляди: 219

У понеділок підопічні Угіса Крастіньша зустрінуться з командою «ЛЮК Люблін». До вашої уваги представлення нашого найближчого суперника, з яким ми спробуємо взяти реванш після поразки у першому колі.

Клуб з Любліна було засновано у серпні 2013-го року. Спочатку команда називалася «ЛКПС Люблін» і розпочала сезон 2013/14 у четвертому дивізіоні. Вже у 2015-му році «ЛКПС» завоював підвищення до третього дивізіону (2 ліга), де провів наступні чотири кампанії.
В 2 лізі волейболісти з Любліна спочатку посіли шосту сходинку, а у 2019-му вже готувалися до участі у розіграші 1 ліги. У сезоні 2019/20 колектив називався «ЛЮК Політехніка Люблін» і закінчив першість на третій позиції, набравши 52 пункти. У черговому сезоні «ЛЮК» виявився найсильнішою командою другого дивізіону, здобувши чемпіонство.

1 жовтня 2021 року «ЛЮК» взяв участь у дебютному в історії клубу матчі у елітному дивізіоні, поступившись «Ястшенбскому Венглю» з рахунком 1:3. Перша перемога у ПлюсЛізі прийшла 22 жовтня, коли на своєму полі вони здолали «ГКС Катовіце» – 3:0.

У підсумковій таблиці «ЛЮК» посів 11 місце, випередивши «Шлепськ», «Чарні» і «Сталь».

Невдала серія

У нинішньому сезоні підопічні Даріуша Дашкєвіча намагалися увімкнутися у боротьбу за плей-офф, проте незадовільні результати у останніх шести матчах (п’ять поразок) негативно вплинули на ситуацію у таблиці. Після перемоги над «ББТС Бєльско-Бяла» (29 січня) «ЛЮК» програв чотири матчі поспіль, не здобувши жодного пункту в лютому.

Перед зустріччю з «Кажанами» команда з Любліна знаходиться на 10-й сходинці, маючи у активі однакову кількість пунктів зі «Скрою» Белхатув. Перевага над «Баркомом» складає 10 очок.

Жага реваншу

«Барком» і «ЛЮК» перетиналися тільки один раз. У жовтні 2022-го року львів’яни протягом матчу на сході Польщі двічі відігравалися (поступалися 0:1 і 1:2), проте на тай-брейку спритнішими були господарі – 10:15. 3-кратні чемпіони України повернулися з виїзного матчу з одним пунктом.

Фото: ПлюсЛіга