Новини

«Участь «кажанів» у «ПлюсЛізі» – виведе український волейбол на вищий рівень», – Олег Баран

Перегляди: 983

Участь волейбольного клубу «Барком-Кажани» у Чемпіонаті Польщі – можлива через рік чи через два. Про це заявив президент клубу Олег Баран.
За його словами, це мрія до якої клуб іде поступово і розмірено. Оскільки до участі в «ПлюсЛізі» потрібно підготуватися як фізично, так і технічно. «Барком-Кажани» давно про це думали та вели попередні розмови з поляками та українською Федерацією волейболу.
У жодному випадку мова не йде про переїзд львівського волейбольного клубу до Польщі. «Маркетингово це варіант НБА – якщо приймуть нас і Берлін», – наголосив Олег Баран.
 Основна мета участі «Барком-Кажани» у Польській волейбольній лізі – вивести український волейбол на вищий рівень. Адже Польща – двохразовий чемпіон світу саме з волейболу.
Якщо матчі «ПлюсЛіги» та української Суперліги співпадатимуть, то команда шукатиме компроміси з ФВУ. «Загалом це буде плюс для українського волейболу. Така співпраця дасть можливість українським волейболістам через український клуб отримати своєрідний «трамплін» у європейські волейбольні чемпіонати. Відтак, додасть нашій збірній ще більшої сили», – резюмував Олег Баран.
Щоправда наразі у Львові є проблема із залом, де відбуватимуться такі матчі. Тож президент клубу висловив припущення, що, можливо, вихід львівської команди на вищий спортивний рівень стане поштовхом для міста пришвидшити вирішення питання нового майданчику.
Дотепер Польська волейбольна «ПлюсЛіга» не приймала до себе команд з інших країн.
Щодо політичного забарвлення, то його тут немає, – каже Олег Баран. Оскільки мова йде виключно про спорт, який в Україні, на жаль, переживає  стагнацію. «Жодного конфлікту у бажанні клубу грати у польській «ПлюсЛізі» не бачу. Наприклад, німецький клуб з Берліну може подати заяву на участь в польському чемпіонаті, а український клуб чому ні?», – резюмував Олег Баран.

Крім того, це поширена світова практика. До прикладу, австрійський  Hypo Tirol Alpenvolleys Haching виступав  у чемпіонаті Німеччини.

Пресслужба ВК «Барком-Кажани»