Новини

Євгеній Кісілюк, капітан ВК «Барком-Кажани»: «Втома у плей-оффі відходить на другий план»

Перегляди: 884

Про капітанство у «кажанах», як грати у кращому клубі України та одночасно бути гравцем волейбольної збірної, а ще про дівчину-волейболістку і багато особистих таємниць ми розпитали у капіта “кажанів” Євгенія Кісілюка.

Женю, волейбольний сезон ти завершуєш у посаді капітана волейбольного клубу. Як тобі ця роль? Звик до більшої публічності?

Насправді бути капітаном команди – це не така легка справа. Адже ти, дійсно, завжди маєш бути більш публічним: давати інтерв’ю, ходити на ефіри, бути офіційним представником команди. Крім того, доводиться вирішувати багато  технічних питань, наприклад, з дирекцією клубу. Це серйозне додаткове навантаження. Хоча, тепер уже звик до цього всього.

 

За підсумком регулярних матчів «Барком-Кажани»  очолили першу сходинку турнірної таблиці. Зараз плей-офф. Які налаштування команди?

Незалежно від суперника, ми максимально налаштовуємося на кожен новий матч. До прикладу, не думаєм, що команда слабша і можна розслабитись. Ні. Вижимаємо з себе максимум, щоб далі було легше. Адже чим скоріше переможеш, тим більше часу матимеш на відпочинок  перед наступним матчем. Втома у плей-оффі відходить на другий план. Вона є, але про неї ніхто не думає. Халяви немає.

 

Сезон завершується, але фактично одразу для тебе розпочинаються тренування у збірній. Як налаштування? Чи вистачає сил і коли плануєш відпочивати?

За відпочинок навіть не знаю, що сказати. Зараз має бути Золота Євроліга, Всесвітня Універсіада в Італії, у серпні Чемпіонат Європи. Не знаю, на які з цих змагань я поїду, але якщо порівняти з попереднім сезоном, то там був лише день між закінченням сезону і тренуванням у збірній. Цього разу має бути два тижні перерви між Чемпіонатом і зборами у збірній. На цей час і розраховую.

 

Найкращий відпочинок для Євгенія Кісілюка – це що?

Для мене це просто повалятись вдома, подивитись якийсь фільм¸ або сходити зі своєю дівчиною в кіно. Як варіант – погуляти Львовом. Це дуже заспокоює душу.

 

Твоя дівчина теж займається волейболом. Не сперечаєтесь про спорт?

Так, моя дівчина грає у волейбольній команді у Тернополі, в «Галичанці», теж в Суперлізі. При чому грає на тій самій позиції, що і я. Ми зазвичай слідкуємо за матчами один одного, звісно обговорюємо, що було так, що ні, де можна було зіграти краще. Якщо гра була хорошою – хвалимо. Не сперечаємось. Ми більше намагаємось підтримувати один одного.

 

Хлопці з командами, коли ділилися планами на рік, то, переважно, всі називали чемпіонство в Суперлізі. Розкажи і ти про свої плани

Цього року теж мрію про Чемпіонство. Було б непогано  виграти Золоту Євролігу зі збірною і пройти на Лігу націй.

 

Спорт для тебе – це що?

Це робота, від якої я реально кайфую. І навіть своєрідний психологічний відпочинок від буденних проблем. Я взагалі волейболом почав займатися ще з четвертого класу. Моя мама колишня спортсменка, вона грала у баскетбол і волейбол. Тому у Жмеринці її знали досить багато тренерів. Я спочатку ходив на танці. Були і бальні, і народні, греко-римська боротьба. Але зупинився на волейболі. Їздив на Чемпіонат України – грав за Вінницьку область у дитячі лізі. А після 9 класу пішов у Вінницький педагогічний коледж, у волейбольну команду при коледжі. Ще 4 роки навчання і потрапив у вінницьку команду Суперліги. Далі була гра у «Кримсоді», Суми. Пізніше отримав дві пропозиції: від «Локомотива» і «Барком-Кажани». Я обрав «кажанів» і ще жодного разу про це не пошкодував. При виборі команди мене «спокусила» можливість позайматися під керівництвом європейського тренера. Це дійсно колосальний досвід.

 

Поза волейболом чим ще живе Женя Кісілюк? Що любить,чого не може терпіти?

Що люблю? Після волейбольної гри пограти вдома на комп’ютері. Це мінівідпочинок. Ненавиджу алкоголь. Сам можу випити пива-квасу, але чогось міцнішого ні. Не люблю, коли п’ють поруч. Взагалі я досить спокійний і домашній. Вечірок не люблю.

 

Продовж фразу: щоб стати успішним волейболістом, потрібно…..

Потрібно багато працювати над собою. Це головне.

 

 

Прес-служба ВК «Барком-Кажани»