Новини

Гладенко: Нам треба психологічно перелаштуватися до матчу з «Войводіною»

Перегляди: 840

Гравець ВК «Барком-Кажани» Олександр Гладенко в інтерв’ю клубному сайту розповів про підготовку команди до протистояння проти сербської «Войводіни», а також причини проведення товариського матчу в Польщі проти місцевого ББТС «Вякнарз», що відбудеться в понеділок, 5 грудня.

Існує така тенденція, що перші матчі туру Суперліги складаються для «Кажанів» важче, аніж другі. Так само було й протистоянні з «Дніпром». Як вважаєш, у чому причина?

Суперник старається у першій грі нас здивувати, а на другу гру ми вже знаємо їхні козирі, тому ті матчі й даються нам легше. Тренер вже вказує нам на помилки суперника й на наші сильні сторони. Та й суперник вже на другий день грає у свою звичну гру, без сюрпризів.

У колективі якось відчувається, що «Кажани» сьогодні – найкраща команда України?

Розуміємо, що потроху зігруємося та рівень нашої майстерності росте. Це дає нам психологічну перевагу над суперника. Незважаючи на те, що ми зараз на першому місце, хочемо й маємо куди рости далі. Про це нам постійно говорить Угіс (Крастіньш, головний тренер, – прим.).

Вже в середу на команду чекає гра Кубка ЄКВ проти «Войводіни». Це відчувається у нинішньому тренувальному процесі?

Не сказав би, що є велика різниця в тренуваннях перед матчами Суперліги та єврокубками. Можливо, лише доведеться психологічно перелаштуватися. Ми налаштовуємося на свою гру й дивитимемося перш за все на себе, аніж на опонента.

Що вже знаєте про «Войводіну»?

Досконало сербську команду ще не вивчали, але знаємо, що «Войводіна» – лідер чемпіонату Сербії. Значить, суперник справді сильний і готуватися до нього треба серйозно.

Чим «Кажани» можуть здивувати «Войводіну»?

Насамперед – якісною грою, а решта – вже секрет (усміхається).

Чому львівські вболівальники повинні в середу вщент заповнити трибуни Палацу спорту «Галичина»?

Єврокубки для Львова – це неймовірна подія, яку не варто пропускати. До того ж місто Лева вперше прийме волейбольний матч такого рангу. Можу пообіцяти, що команди покажуть яскравий волейбол, від якого нікому не буде нудно.

Нагадаємо, що перший матч 1/32 фіналу Кубка ЄКВ між «Кажанами» та сербською «Войводіною» відбудеться в середу, 7 грудня, в ПС «Галичина», що на Керченській, 8. Час початку зустрічі – 19:00.