Новини

“Кажани” – “Локо”: в перший день перемога, в другий – поразка

Перегляди: 861

Центральне протистояння 11-го туру Суперліги в п’ятницю та суботу завітало до Львова – “Кажани” приймали харківський “Локомотив”. Два найголовніші претенденти на “золото”, два фаворити чемпіонату, дві команди, які зіграють у фіналі Кубку. Львів чекав волейбольного свята й отримав його. В обох ігрових днях глядачі побачили справжні битви, інтригу й море емоцій. Хто переможе, не можна було сказати точно до самого завершення поєдинків.

В п’ятницю фортуна усміхнулася “Баркому”. Після впевненої перемоги в першому сеті (25:21) “Кажани” на нервах програли другу партію (22:25) й провалилися в третій (19:25). Гра відверто не клеїлася й, здалося, що від поразки не врятує нічого, але Угіс Крастіньш думав по-іншому – в нього в рукаві був козир. Його звати Михайло Бібер. Вихованець “Кажанів” повністю змінив хід гри і його вдалі дії принесли львів’янам перемогу в четвертому (25:23) та п’ятому (17:15) сетах. Загалом Бібер приніс господарям 7 очок й не зробив жодної (!) помилки. Також варто відзначити Богатирьова (15 очок) та Кісілюка (14 пунктів).

Суботній поєдинок склався не менш драматично. Зазнавши поразки у перших двох партіях (26:28, 21:25), “Кажани” виграли в наступних двох (25:23, 27:25). Крастіньш добряче потасував склад, давши багато ігрового часу Капаєву та Грюку. До слова, участі в матчі не приймав Влад Богатирьов – через застуду. Доля зустрічі вже традиційно вирішувалася в останній п’ятій партії й цього разу шальки терезів похитнулися в сторону Харкова – 17:19. Це перша невдача “Кажанів” у цьому чемпіонаті – до цього львів’яни здобули 21 перемогу поспіль. Але всі серії, як правило, завершуються …

Якщо говорити про статистичні показники в другій грі, то слід відзначити Тевкуна (29 очок, 3 блоки), Кісілюка (17 очок) та Грюка (13 очок, 5 блоків)

Наступний матч “Кажани” знову зіграють проти “Локомотива”. Цього разу – в Києві, 11 лютого. Це протистояння пройде в рамках фіналу Кубку України.