Новини

«Кажани» разом з білорусами створюють «Лігу чотирьох»

Перегляди: 978

Шановні вболівальники, маємо для вас «гарячу» новину! Нарешті, після двох років підготовки та перемовин, «Барком-Кажани» втілив в життя ідею спільного українсько-білоруського турніру «Ліга чотирьох»!

Це перший проєкт такого формату на теренах України. Тож будемо першопроходцями. Сьогодні, 21 липня, разом з білоруськими колегами організували онлайн-зустріч по реалізації турніру. Тому з радістю ділимось з вами найсвіжішою інформацією, що у березні плануємо провести фінальну частину змагань.

Про учасників «Ліги чотирьох». Наразі це формат «два на два». Тобто, два білоруські волейбольні клуби та два українські. Білорусію у «Лізі чотирьох» представлятимуть ВК «Шахтар» з Солігорська та мінський «Будівельник» (ВК “Строитель”). Під прапором України на майданчику гратимуть житомирські «Житичі-ЖНАЕУ» та львівський «Барком-Кажани». При чому, команди змагатимуться не лише за звання переможця турніру: «Ліга чотирьох» матиме заохочувальний призовий фонд.

Трохи про історію народження проєкту. Ідея «Ліги чотирьох» належить президенту  ВК «Барком-Кажани» Олегу Барану. Зародилась вона ще під час перших зустрічей з білоруськими спортивними колегами. Коли «Шахтар» брав участь у львівському турнірі «Кубок Лева» ( 2018 рік). Завантаженість регулярними матчами та чемпіонатами дещо відтягувала старт турніру. А от в час карантину проєкт про спільний українсько-білоруський турнір нарешті отримав життя.

Зі свого боку, ВК «Барком-Кажани» дякує за активну  підтримку Федерації волейболу України, яка долучається до реалізації «Ліги чотирьох».

«Цей турнір допоможе українському волейболу вийти на новий рівень. Ми  зможемо підвищити конкурентність українських волейбольних клубів на світовій арені. Разом з цим наші вболівальники отримають можливість слідкувати за щораз кращим волейболом», – підсумував  президент ВК «Барком-Кажани» Олег Баран.

Формат «два на два» теж тимчасовий. За прогнозами ініціаторів турніру, в майбутньому кількість учасників однозначно збільшуватиметься.

 

Пресслужба ВК “Барком-Кажани”