Новини

«Барком-Кажани» – «Група Азоти ЗАКСА» 2:3

Перегляди: 128

У матчі 9-го туру ПлюсЛіги “Барком-Кажани” приймали чинного чемпіона Польщі, а також дворазового переможця Ліги чемпіонів «Групу Азоти ЗАКСА».

Стартовий склад львівського клубу: Юліус Фіркаль, Мурат Єніпазар, Владислав Щуров, Артем Смоляр, Василь Тупчій, Йонас Квален та ліберо Дмитро Канаєв.

Перший сет українці розпочали дуже активно. Хоч гравці «Закси» першими відкривають рахунок у зустрічі, але львів’яни відразу зрівняли його. Перше очко команді приніс Йонас Квален. Далі чудова гра від Василя Тупчія та Мурата Єніпазара і українці збільшують перевагу над чемпіонами Польщі до 4 очок – 5:1. Тренер «Закси» Туомас Саммелвуо бере тайм-аут і це дає результат – чемпіони ПлюсЛіги відновлюють рівновагу у грі. (9:9). У середині сету команди йшли очко в очко. У гостей вдало атакував Лукаш Качмарек у супроводі Войцеха Жалінського. Після вдалої подачі капітана Мурата Єніпазара «Кажани» повели в рахунку 21:19. Проте ЗАКСА не відпустила і на табло з’явилася знову нічия. У підсумку господарі зберегли спокій і сет завершився з рахунком 28:26 на користь «Баркома».

Після поразки в першій партії «Закса» вийшла на паркет надзвичайно вмотивованою. Гості з початку сету вирвалися вперед. «Барком-Кажани» надолужили кілька втрачених очок, але суперники на чолі з капітаном Слівкою цей сет виграли – 17:25.

У третій частині гри після подачі капітана Єніпазара «кажани» перемагали вже 3:1. Гості швидко відігралися і з рахунку 6:6 гра була рівною. Після помилки в атаці Александра Слівки – 8:7 на користь львів’ян. Варто відзначити чудову гру капітана Мурата Єніпазара на подачі. Цього вечора він зумів здобути не одне очко. Українські волейболісти повели у рахунку – 12:9. Але коли у гостей на подачі з’явився Войцех Жалінський, то чемпіони Польщі скоротили відставання до одного очка. Чудова подача Василя Тупчія та два блоки і результат на табло 18:15. Сет завершився ейсом на подачі від Юліуса Фіркаля. «Барком-Кажани» зі Львова повів у рахунку 2:1.

На початку четвертого сету жодна з команд не могла вийти вперед. Після нічиєї 9:9 чемпіони Польщі почали відриватися у рахунку. Завдяки подачі Марціна Януша гості здобули кілька очок переваги (9:13). Результативну серію «Закси» перервав сильний удар Юліуса Фіркаля з правого флангу. Гості дуже добре зіграли у другій половині сету. Тренер Угіс Крастінш зробив деякі заміни. На полі з’явилися Олексій Головень, Володимир Тевкун і Олег Шевченко. Львів’янам таки вдалося компенсувати кілька очок, але Александр Слівка завершив сет результативною атакою – 21:25

П’ятий сет господарі почали в стартовому складі. Після чудової атаки Василя Тупчія рахунок став 2:2 – команди грали рівно. Але невдала гр Йонаса Квалена допомагає команді з Кендзежина вийшти вперед. Далі зміна сторін. У другій частині заключної партії гості зуміли створити собі перевагу у 3 очки – 10:7 Львів’яни намагалися скоротити відставання, але швидкісних чемпіонів Польщі було не зупинити – 10:15.

Це вже 5 поєдинок для «баркомівців», який завершується із рахунком 3:2.

«Барком-Кажани» (Львів) – «Група Азоти ЗАКСА» (Кедзежин-Козле) 2:3 (28:26, 17:25,25:2о,21:25,10:15)

Найрезультативніші гравці у складі «Барком-Кажанів»: Василь Тупчій – 27, Юліус Фіркаль – 12.

У наступному турі українці їдуть в гості до лідера турнірної таблиці ВК «Ястржебскі Вегель». Гра відбудеться 20 листопада о 21:30 (київський час). А вже 24 листопада у Кракові прийматимуть «Індикпол АЗС Ольштин». Початок поєдинку о 19:30 (київський час)