Новини

«Відкритий Кубок Львова з волейболу» зібрав іноземні команди

Перегляди: 1 134

Команди трьох країн – Польщі, України та Білорусі – зібрав уже традиційний міжнародний турнір «Відкритий кубок Львова з волейболу». Дебютантом турніру стала команда з Білорусі.

Змагання тривали впродовж двох днів і привернули увагу Міністерства молоді і спорту України та Національного олімпійського комітету.

Участь у змаганні взяли такі команди: володар Суперкубка України 2016 року – львівська команда «Барком-Кажани», амбіційний дебютант Суперліги України, що минулого сезону наробив багато «галасу» своїми виступами у національному Кубку, – команда «Еко-Дім» із Вінниці (у сезоні 2017-2018 років буде називатися «Серце Поділля»), міцний польський клуб «Слєпск Сувалкі», який сподобався львів’янам на минулорічному турнірі, та непоступливі білоруси із мінського «Строітєля», які вперше завітали до міста Лева.

«Приємно, що міська й обласна влада приділяє увагу розвитку не тільки календарним заходам, але й клубним турнірам. І це дуже хороший приклад, адже є чотири достатньо сильних, але рівних команди з України, Білорусії і Польщі. І такі заходи потрібні перед початком сезону, щоби вони протестували себе, відчули награність комбінацій, зіграність і могли стартувати в національних європершостях», – зазначив держсекретар Міністерства молоді та спорту України Олег Немчінов.

«Це і є наші майбутні олімпійці. Адже ми маємо дуже гарну команду – львівську команду «Барком-Кажани», яка неодноразово доводила, що це один із найкращих клубів з волейболу в Україні. Це вже вп’яте у Львові відбувається відкритий Кубок Львова з волейболу, який за роки проведення став міжнародним. Сюди залюбки приїжджають гості з Польщі. І цього разу маємо польський клуб, який сьогодні бере активну участь у змаганнях, – каже голова відділення Національного олімпійського комітету Львівщини Юрій Турянський. – Хочу відзначити велику заслугу компанії «Барком» (ТМ «Родинна ковбаска»), яка сьогодні фінансує клуб, вивівши львівський волейбол на чудовий рівень».

Фінансову підтримку турніру надала міськрада, виділивши на захід 149 тисяч гривень. «На такі змагання від Львівської міської ради надається досить потужна фінансова підтримка, – повідомила начальник відділу спорту Львівської міськради Оксана Пилипів. – Насправді, це брендовий для міста захід».

За результатами змагань перше місце посіли новачки – з білоруської команди «Строітєль». Тренер команди відзначив високий рівень підготовки турніру. «Із задоволенням прийняли запрошення, дізнавшись про рівень команд, які беруть участь. Дуже вдячні керівництво за запрошення. І, звичайно, з задоволенням приїхали подивитися ваше місто, адже не часто буваємо в Україні», – розповів тренер білоруської команди Александр Сінгаєвський.

«Кожного року маємо можливість дивитися на гру команд, які змагаються за кордоном, – зазначає президент Львівської обласної федерації волейболу Володимир Левків. – Це, у порівнянні з Чемпіонатом України, коли ми бачимо в кожному сезоні одні і ті ж команди, є щось нове і щось цікаве. І команда з Білорусії, з Мінська, і команда з Польщі – це є команди, які беруть в національних чемпіонатах і найвищих дивізіонах. Тобто вони можуть показати змістовну гру. І в кожної команди є своя школа, свої особливості. Ми розглядаємо цей турнір не лише як підготовку до нашого, українського чемпіонату, але й як підготовку наших волейболістів до міжнародних змагань, де потрібно змагатися з волейболістами різних шкіл».

А найкращим гравцем турніру став польський спортсмен. «Турнір був добре організований. Нам не вдалося виграти – не вистачило декількох пунктів. Але вважаю, що це дуже позитивний досвід. Завжди вчимося чогось нового. І додаткова нагорода теж додає радості», – каже Кевін Сасак, гравець «Slepsk Suwalki».

Задоволений і тренер команди «Мої хлопці ще перед сезоном пожартували: найголовніше – це поїхати на турнір до Львова, – каже Діма Скорий. – Ми вдячні господарям за турнір. У нас через тиждень стартує чемпіонат. І ми дуже раді, що вдалося приїхати і пограти з сильними суперниками. Як зажди, тут був дуже високий рівень. Сподіваємося на участь і наступного разу».

Не розчаровуються четвертим результатом також господарі – команда «Барком-Кажани». «Турнір був корисним і дуже хорошим. І рівень теж був достойним. Усе-таки приїжджали команди з Польщі і Білорусі, які є лідерами в своїх лігах, –каже тренер Угіс Крастіньш. – Добре, що гра йшла на одному рівні. З кожною командою потрібно було виходити і грати на достойному рівні. Це було корисним не тільки для гравців, а й для тренерів, щоби зрозуміти, що в команді працює, а що – ні. Видно було, що білоруси і поляки трохи більше готові до сезону і провели вже не один турнір. Кожна партія закінчилась із різницею у два очка. Значить, виграти могла кожна із команд».

Турнір для львівської команди став завершальним етапом підготовки до змагань національного чемпіонату та гри за Суперкубок України.

 

За матеріалами  -ZIK