Новини

«Кажани» вдома обіграли “Покуття-Прибилів”

Перегляди: 616

Сьогодні, 18 жовтня, у Львові відбувся домашній матч 2 туру Чемпіонату України серед чоловічих команд Суперліги між ВК «Барком-Кажани» та ВК “Покуття-Прибилів” (місто Тлумач) – дебютанта Суперліги.

На майданчик ПС «Галичина» «кажани» вийшли вперше після піврічної перерви. Цього разу волейболісти грали перед порожніми трибунами: через карантинні обмеження. Новинкою стало запровадження продажу квитків на онлайн-трансляцію матчу.
Як і обіцяли «кажани» вболівальникам напередодні, попри новий формат ігор –гравці змогли показати якісну гру.
Підсумки матчу – 3:0 (25:16, 25:13, 25:18), на користь господарів.
Майданчиком «кажани» заволоділи фактично з перших хвилин гри, вирвавшись у лідерство. Цю тенденцію команда зберегла до третього сету.
Перша партія, 24:16 і Максим Дрозд приносить своїй команді 25 очко та перемогу у сеті. Дві наступні партії знову ж проходять за чітким алгоритмом «кажанів».

Це підтверджує і капітан ВК “Покуття-Прибилів” Костянтин Жилінський. Мовляв, Львів показав гру, яка повинна бути в кожній команді: від хорошої подачі, зіграності до швидких м’ячів. «А ми розгубились. Ми ще молоді, не зіграні. Лише зайшли в Суперлігу. Будемо переглядати матч і тренуватись далі» – підсумовує Костянтин Жилінський.
«Ми розуміли, що їдемо до лідера Чемпіонату, який останні 3 роки займає місце флагмана українського волейболу. Де зібрані кращі гравці. Ми їхали, щоб знайти свою гру. Чемпіонат довгий. Це лише другий тур», – говорить головний тренер «Покуття» Костянтин Лисейко.

«Кажани» натомість сьогоднішньою грою задоволені. Бо виконали усі настанови тренера, ділиться капітан ВК «Барком-Кажани» Юрій Семенюк. Команда мала досить агресивну подачу, якісний прийом.
Та й на майданчику свої сили сьогодні спробували всі гравці «кажанів». За словами головного тренера Угіса Крастіньша, такий був задум. Щоб провести своєрідне тренування. «Легких перемог не буває. Для нас важливо, щоб ми тримали свою гру. І сьогодні так було. В таких іграх головне тримати концентрацію. Нам вдалось. У третій партії у тактичних моментах зіграли не так, як домовлялись. Але загалом – матчем задоволений», – підсумував Угіс Крастіньш.

Найкращим на подачі серед «кажанів» став Михайло Бібер (14) та Юрій Семенюк (14). На атаках – Ілля Ковальов (12 очок), на прийомі– знову ж таки Ілля Ковальов та Горден Брова.

Наступний поєдинок за участю «кажанів» відбудеться 24 жовтня у місті Городок. Львівські волейболісти мали виборювати звання володарів Суперкубку України з волейболу у ВК «Житичі» (Житомир). Однак через хворобу гравців  житомирської команди, матч перенесли.

Нагадаємо. «Барком-Кажани» тричі володар Суперкубку.

Пресслужба ВК «Барком-Кажани»