Новини

“Кажани” вдруге поступились “Епіцентру”

Перегляди: 340

Нервовим, напруженим і дуже видовищним видався сьогоднішній матч між  ВК «Барком-Кажани» та ВК «Епіцентр-Подоляни». Львів’яни спробували взяти реванш. Суперник натомість з усіх сил намагався втримати перевагу. «Кажани» впевнено лідирувала у перших двох партіях, однак в кінцевому результаті все ж поступилася гостям з рахунком 2:3 (26:24, 25:23, 17:25, 20:25, 12:15).

Команди знову грали на майданчику СК «Боско-Арена». І знову добряче полоскотати нерви вболівальникам. Щоправда, нині гра тривала до 5 партій.

Перший сет і «Кажани» явно прагнуть реваншу після вчорашнього програшу. Нервове напруження гравців передається навіть камерою. Через карантинні обмеження, лише так вболівальники можуть спостерігати за цим двобоєм.

На 4-й хвилині першої партії «Барком-Кажани» отримують жовту карту. Угіс Крастіньш розлючений. Львівська команда наступає. Але поки марно: команди йдуть на рівних 5:5. Господарям паркету вдається піти у відрив на 2-3 очки.

На табло 12:9. «Кажани» пробивають потрійний блок від «Епіцентру». Тож наставнику суперників Маріушу Сордило нічого не залишається, як взяти перший тайм-аут. Усі гравці зосереджені. Ідея з перервою спрацьовує. Розрив між командами зменшується. Тепер Угіс Крастіньш бере тайм-аут. Рахунок зрівнюється. Невдала атака «Кажанів» і в команді відбувається заміна. «Епіцентр» попереду, Угіс Крастіньш використовує другий тайм-аут. Але марно. Суперник вдало атакує та виривається вперед. Господарі паркету не поступаються.  

На табло 20:22, в команді «Епіцентр» подвійна заміна. 22:23 і Маріуш Сордил бере черговий тайм-аут. Заміна в команді від Угіса Крастіньша. Тривають гойдалки. Та перемагає досвід та психологічна сила. І цього разу вона за «Кажанами» – 26:24.

Захоплююча гра між командами продовжується і у 2 сеті. Розпочинається вона з атаки «Кажанів».  Але суперник не планує поступатися й вперто виривається на 2-3 очки.  

7:10 на табло. Щоб нав’язати свою гру, Угіс Крастіньш бере перерву. Але не спрацьовує. Суперник попереду. 12:14. Черговий тайм-аут від Крастіньша. Та команда з Городка лідирує – 13:19. Нарешті 18:20. Наставник львівської команди напружений та емоційний. Заміна у «Кажанів». Гра досягає найвищої емоційної напруги. Тренер «Епіцентру» знову бере перерву, після якої саме «Кажанам» вдається вирватися вперед. 24:22. Усі на нервах. Та досвід знову спрацьовує: 25:23, «Кажани» перемагають. Вперше у новому сезоні «Епіцентр» має 2 поразки у партіях поспіль. 

До перемоги у матчі «Кажанам» лише крок. Але не все так просто у цьому двобої волейбольних титанів. 3 сет «Кажани» розпочинають не надто вдало. 6:10 і Угіс Крастіньш бере перший тайм-аут в цій партії. Та гості продовжують лідирувати.

11:17 наставник львівської команди налаштований відігратися й бере ще одну перерву. Нарешті успішно. «Кажани» включаються в атаки. Рахунок скорочується до 15:18. Далі 17:22. Щось пішло не так і гра у «Кажанів» не задалася. Маріуш Сордил робить подвійну заміну і його команда завершує цю партію перемогою.   

4 сет. «Кажани» атакують і здобувають перші очка. Господарі майданчика ненадовго вириваються вперед. «Епіцентр» підтискає і команди міняються місцями – 7:8. Невдала подача суперника і їхній тренер бере перерву.

9:12 і цього разу Угіс Крастіньш бере тайм-аут. Але це не допомагає і коли рахунок досягає 11:15, тренер львівської команди знову подає знак перерви. Господарі паркету намагаються відігратися – потужні атаки, подвійні блоки не спрацьовують. «Епіцентр» знову попереду – 20:25. На рахунку 2:2.

5 партія розпочинається з очка для «Епіцентру». Якусь мить команди йдуть нога в ногу. Але гості знову вириваються. Крастіньш бере перерви мало не одну за одною. Щепак. На кону перемога у матчі. «Кажани» починають пробивати суперника. 8:11 тепер не витримує Сордил і бере перерву. «Кажани» виривають очко. 4 поспіль розіграші на користь «Кажанів». Рахунок між командами зрівнюється – 11:11. Гравці обидвох команд пожвавішали. Через нерви, «Кажани» допускаються помилки й партія закінчується на користь суперника – 12:15. Підсумок матчу 2:3.

«Барком Кажани» мали шанси виграти навіть у 5 партії, вважає їхній тренер У. Крастіньш.

«Сьогодні на майданчику було досить не просто. Навіть в останній партії ми мали хороші шанси вийти вперед, відігратися, але нерви не дали цього зробити. Також не вистачило впевненості та стабільності» – резюмував він.

Щодо статистики поєдинку, то найбільше атак зробив Олександр Дьячков (51).  Найбільше блоків у Артема Смоляра. Віталій Кучер та Андрій Жуков кращі на прийомі.