Новини

«Кажани» у Львові перемогли «Епіцентр»

Перегляди: 263

Першої поразки у матчах Чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд Суперліги зазнала ВК «Епіцентр-Подоляни» у Львові. «Барком-Кажани» обіграли суперника із Городка із рахунком 3:0 (28:26, 25:19, 25:23).

Цій грі, яку перенесли з 6 туру, прогнозували неабияку напругу. Адже на майданчику ПС «Галичина» зійшлися команди-лідери турнірної таблиці Чемпіонату. До сьогодні, зігравши 14 матчів, «Епіцентр» не мав жодної поразки. «Кажани» у іграх Суперліги поступились лише раз.

У першій партії команди напевно найбільше полоскотали нерви вболівальникам по той бік екрану. Адже по черзі вириваються  вперед, а потім зупиняються на однаковому рахунку: 5:5, 13:13. 23:24. І силова подача Олексія Головеня знову зрівнює рахунок: 24:24. Подвійний блок «кажанів» приносить їм 25 очко. Та перетягування канату триває. Крапку у цій напруженій боротьбі ставить Антон Квафарена, забивши 28 переможне очко. 28:26 рахунок першого сету.

Друга партія також стала переможною для «кажанів». Правда цього разу перемога далася легше: 25:19.

У третій партії «Епіцентр» виривається вперед. Але «кажанам» вдається не просто догнати суперника, а й перегнати його та втретє у цій грі додати бали до свого активу: 25:23.

Кращими гравцями у складі «кажанів» цього дня став Антон Квафарена (15 очок), Олег Шевченко ( 12) та Юрій Семенюк (10 очок).

«Я б не сказав, що «кажани» легко здобули перемогу. Трошки вони змінили свою гру. Але на цьому нічого не припиняється, наша робота триває. Це лише матч. Чемпіонат йде і найцікавіші ігри розпочинаються. Ми боролися як могли. А «кажани» молодці. Вітаю», – каже капітан ВК “Епіцентр-Подоляни” Богдан Середа.

Завдання на сезон – здобути всі нагороди. На нього й орієнтується команда, поділився Богдан Середа. Підтверджує слова капітана  і другий тренер «Епіцентру» Вадим Кульпа. Мовляв, так сталося, що першу поразку на Кубку України команда здобула у Львові. Перша поразка у Чемпіонаті – також у місті Лева. «Нам тут не йде гра. Ви самі бачили, що команда потужно вела першу партію. Але психологічно віддали. Десь нам не вистачило, десь помилились. У третій партії були кардинальні заміни. Нам виходила гра. Але, на жаль, ми поступились. Але продовжуємо похід за найвищими нагородами далі», – підсумовує  Богдан Середа.

 Головний тренер «кажанів» Угіс Крастіньш каже, що його команді гра повністю вдалася. «Цікава була, динамічна, хороший захист, хороші блоки. Тактична боротьба і силова. Глядачам було що подивитись», – говорить наставник «кажанів». Вдаліше зіграли на блоці ( у «кажанів» 12 блоків, у суперника 5), мали більше терпіння як результат – перемогли.

Готувалися до матчу «кажани» ретельно. Врахували факт, що у складі суперника новий гравець – сербський нападник Марко Ніколіч.

Не приховує задоволення результатом гри капітан львівської команди Юрій Семенюк. Адже нарешті «кажани» зайняли 1 сходинку турнірної таблиці.  «А це додає команді впевненості», – резюмує Юрій.

6 лютого львівські волейболісти гратимуть з ВК «Серце Поділля».

Онлайн-трансляцію матчу можна буде переглянути тут:

https://www.youtube.com/watch?v=mRiuog6humY&feature=youtu.be

 

Пресслужба ВК “Барком-Кажани”