Новини

Перший матч Суперліги «кажани» розпочали з поразки

Перегляди: 397

Перший матч волейбольної Суперліги таки дійсно зміг здивувати вболівальників. Із рахунком 2:3 (25:27; 25:21; 25:22; 21:25;  11:15), ВК «Барком-Кажани» поступились ВК «Епіцентр-Подоляни».

Гру «кажанів» та «Епіцентру»  називали центральною у першому турі Суперліги. Чи це так – скажуть вболівальники. Та результати виявились досить неочікуваними.

У першому сеті першого матчу обидві команди йдуть фактично на рівних. «Кажани» – зіграються оновленим складом команди. «Подоляни» –  випробовують власні сили у грі з серйозним суперником. І їм це непогано вдається. «Епіцентр» з перших хвилин гри виривається на кілька очок вперед. Така тенденція зберігається до середини матчу. 17:21 – на користь «Епіцентру».  «Кажани» беруть перерву, після якої таки акумулюють зусилля. Забитий м’яч у виконанні Олександра Наложного, потім ще одна вдала подача «кажанів» – майже зрівнюють команди: 22:21, 22:22, 23:23. На останніх хвилинах «Барком-Кажани» вириваються вперед: 24:25. До перемоги у сеті, здавалося б, лишилось лише одне  очко. Але «подоляни» не мають наміру поступатись: 25:25, 26:25 і 27:25. Рахунок сету 0:1 на користь «Епіцентр-Подоляни».

У двох наступних партіях «кажани» виборюють лідерство 25:21 та 25:22. Та знову, за крок до перемоги у 4 партії та грі, відповідно, дозволяють супернику відігратись – 21:25, довівши матч до 5 сету.

Та тут  боротьба лише ускладнюється. Помилки на прийомах, невдалі атаки  дозволяють супернику вирватись вперед: 5:11. Здавалося б, усе вже зрозуміло. Але програвати «кажани» явно  не хочуть. «Кажани» реабілітовуються перед глядачами, показують справжню силу гри і навіть доводять сет до 11 очок зі свого боку. Однак в загальному підсумку  таки поступаються у 5 сеті. Рахунок гри 2:3 на користь «Епіцентру-Подоляни».

Як то кажуть « перший млинець – нанівець».  «Проблема в тому, що хлопці ще не зігрались. Перший офіційний старт,  переживання.  Грати між собою – це одне. А з суперником зовсім інший рівень відповідальності», – підсумовує перший ігровий день помічник головного тренера Владислав Лазарчук.

Чому довели гру до 5 партії? Бо у 4 були нюанси  в нападі, тому не змогли вирівняти гру. «Процент нападу з ідеального прийому суттєво підсів саме в 4 партії», – каже Владислав Лазарчук.

Найрезультативнішими гравцями першого матчу  у складі «кажанів»  стали Ілля Ковальов,  у активі якого 20 очок та Антон Кафарена – 17 очок. Найбільше прийомів у Віталія Кучера – 47.

Пресслужба ВК «Барком-Кажани»