Новини

Представлення суперника: Купрум Любін

Перегляди: 125

В суботу о 17:30 підопічні Угіса Крастіньша візьмуть участь в черговому домашньому поєдинку в межах Плюс Ліги. На цей раз суперником львівської команди буде колектив з Нижньої Сілезії – «Купрум». До вашої уваги представлення команди з Любіна.

Історія клубу починається з 2001 року, коли під час змагань організованих підприємством «КГХМ Польська Мідь» було засновано волейбольну лігу. Протягом турніру з’ясувалося, що серед учасників знайшлися ті, хто колись виступав на високому рівні. Завдяки цьому було прийняте рішення щодо появи клубу на волейбольній мапі Польщі. Варто зауважити, що спочатку команда складалася виключно з працівників декількох підприємств, які входили до «КГХМ Польська Мідь».

Сучасність

В період з 2011 по 2014 роки «Купрум» здобував медалі в 1-й лізі. В 2014 році «помаранчеві» дебютували на найвищому рівні змагань і протягом наступних трьох сезонів потрапляли до списку восьми найкращих колективів країни. В минулій кампанії команда з Любіна посіла 10 місце в підсумковій таблиці, що стало найкращим результатом з 2018 року.

Варто згадати, що в складі «Купруму» виступає гравець національної збірної України і екс-гравець «Баркому», Ілля Ковальов.

Здивували всю Польщу

В нинішньому сезоні підопічні Павла Руска знаходяться на 12 позиції в турнірній таблиці, маючи в своєму активі 18 очок. Проте колектив з Нижньої Сілезії кілька разів доводив, що може здивувати як своїх, так і нейтральних вболівальників. В листопаді «Купрум» обіграв на виїзді «Ястшембскі Венгель» (3:1), а декілька тижнів тому вони здолали лідера чемпіонату, «Ресовію» Жешув на її майданчику – 3:2.

В минулий понеділок «помаранчеві» поступилися варшавському «Проєкту» – 0:3.

В матчі першого кола сильнішими виявилися наші суперники. Вигравши перші два сети, команда Угіса Крастіньша не зуміла втримати перевагу і поступилась 2:3.