Новини

Угіс Крастіньш: «У «Лізі чотирьох» зацікавлені всі»

Перегляди: 858

Буквально вчора спортивний світ облетіла новина про спільний українсько-білоруський турнір «Ліга чотирьох». Ініціатор проєкту – ВК «Барком-Кажани». Ідея такого турніру виношувалась два довгих роки. Перед її стартом ми розпитали у головного тренера «Барком-Кажани» Угіса Крастіньша,  яка мета такої спортивної колаборації.

Угіс, що для клубу «Барком-Кажани» та українського волейболу загалом означає турнір «Ліга чотирьох»?

Насправді це великий і серйозний проєкт. Ми готувалися до його реалізації впродовж двох років. І це чудово, що нарешті план вдалось втілити в життя. Для «кажанів» турнір «Ліга чотирьох» дасть якісний міжнародний досвід. Місцеві чемпіонати – це дуже добре. Але для повноцінного розвитку потрібно виходити на вищий рівень. І гравці це розуміють. Тож вони дуже зацікавлені в змаганнях такого масштабу. Для білоруських команд-учасників «Ліги чотирьох» це також серйозний крок вперед. Ну і глядачі будуть у виграші, адже отримають шанс подивитись якісний волейбол. Тому у турнірі зацікавлені всі.

 

Як оцінюєте майбутніх суперників у «Лізі чотирьох»?

Позитивно оцінюю. ВК «Шахтар» з Солігорська та мінський «Будівельник» (ВК “Строитель”) – лідери білоруського чемпіонату. Тим більше команди змагатимуться за призовий фонд. А це додаткове заохочення. Нас чекають цікаві матчі.

 

Чи вже можете поділитись деталями турніру?

Поки що усе на стадії погодження. Наразі у березні плануємо провести фінальну частину змагань. Звісно, все залежить від ситуації з COVID. Однозначно проєкт відбудеться, питання лише у його форматі. Сподіваємось, все буде добре і ми зможемо зібрати повні трибуни глядачів.

 

Для України волейбольні турніри такого формату – новинка. А як у Європі?

За кордоном схожі змагання відбуваються досить часто. Так робить наприклад, балтійська волейбольна ліга. Фінська, австрійська, німецька.

 

Пресслужба ВК «Барком-Кажани»