Новини

“Кажани” у двох матчах поступилися «Новатору»

Перегляди: 734

У рамках волейбольної Суперліги, львівський волейбольний клуб «Барком-Кажани» 2-3 грудня провів виїзні ігри у Хмельницькому з місцевим клубом «Новатор». Попри запеклу боротьбу, привезти додому перемогу «кажанам» таки не вдалося. Обидва матчі закінчилися на користь «Новатора»: 3:2 (24:26, 25:22, 17:25, 32:30, 15:12) та 3:1 (25:15, 24:26, 25:23, 28:26) наступного дня.

Перша гра у Хмельницькому стартувала фактично з рівних сил обох команд: довгий час волейболісти йшли ніздря в ніздрю. І коли до перемоги у сеті «Новатору» залишається два очка, а «кажанам» чотири – львів’яни таки збираються силами і виривають лідерство у суперника – 24:26.

Друга партія – «Новатор» стартує з відриву, але ближче до середини гри відбиває лідерство і перемагає з рахунком 25:22. Тож результат матчу за двома сетами – 1:1.

На хмельницький паркет львівські «кажани» приїхали втомлені, адже буквально щойно повернулися з виїзного матчу у Ізраїлі в рамках 1/32 фіналу ЄКВ. Крім того, під час гри з «Новатором» зазнав травми капітан ВК «Барком-Кажани» Владислав Діденко, тож усі ці фактори зіграли теж важливу роль у загальному підсумку. Але поступатись «кажани» не збираються і з перших хвилин третього сету вириваються в лідери. «Новатору» не вдається зламати хід гри і перемогу знову отримують «кажани» – 17:25. Підсумок матчу – 1:2 на користь «Барком-Кажани». І коли до перемоги залишились так мало, у дуже напруженому четвертому сеті хмельничани виборюють першість – 32:30. А далі «Новатор» збирається усіма силами і фактично вириває перемогу у «Кажанів» у п’ятому сеті – 15:12 та рахунок у матчі – 3:2. Гра, яка тривала понад дві години – завершилась на користь хмельниччан.
Найкращі гравці – Перепадя та Паласюк. До речі, цього дня на паркет у складі «Новатора» вийшов і колишній гравець ВК «Барком-Кажани» Андрій Шиманський.
Другий ігровий день був теж напруженим і знову завершився на користь «Новатора», цього разу з рахунком 3:1. Щоправда, на майданчику «кажани» грали уже іншим складом. На паркет не вийшов Владислав Діденко, який травмував ногу. А також не було у грі Олександра Гладенка, зв’язуючим став Іван Плясецький. Менше було на майданчику і Володимира Тевкуна. Після серйозних поступок у першому сеті, «кажани» відігрались у другому. Та протримати чільні позиції до кінця матчу таки не вийшло. Тож перемогу святкує «Новатор».
Кращими гравцями другого дня стали Козловський у «Новатора» та –Юрій Бокшан в «кажанів».
Додамо, що цього тижня на «Барком-Кажани» чекає ще один напружений матч – гра у рамках 1/16 Кубку ЄКВ. Львівська команда прийматиме вдома сербську «Войводину». Торік саме з гри з цим волейбольним клубом «кажани» дебютували в європейському кубку. Однак за загальною кількістю очок, наша команда поступилась сербам та залишила Кубок ЄКВ. Цього разу львів’яни отримали повторний шанс реабілітуватись. Гра відбудеться 6 грудня, о 19.00 годині в ПС «Галичина».

Прес-служба ВК «Барком-Кажани»