Новини

З Днем народження, волейбол!

Перегляди: 736

123 роки тому, 9 лютого 1895 року викладач фізичного виховання коледжу Асоціації молодих християн пан Вільям Дж. Морган у місті Холіок (штат Массачусетс, США) в спортивному залі підвісив тенісну сітку на висоті 197 см, і його учні стали перекидати через неї м’яч. Саму ж гру охрестили «mintonette».

Уже через рік після свого виникнення, у 1896 році, гра «мінтонет» була представлена ​​громадськості на конференції Союзу християнської молоді в Спрінгфілді (штат Массачусетс, США). Ця асоціація згодом стала активним ініціатором поширення волейболу. Оскільки основна ідея гри полягала в тому, щоб ударяти руками по м’ячу, примушуючи його перелітати через сітку, було запропоновано перейменувати «мінтонет» у «волейбол», що в перекладі означає літаючий м’яч (англійське «volley ball» від «at the volley» – «на льоту» і «ball» – «м’яч»).

Під цією назвою нам і стала відома наша улюблена гра. Зараз волейбол за кількістю країн, що об’єднуються Міжнародною федерацією цього виду спорту (ФІВБ), є найпопулярнішою в світі грою – він офіційно розвивається у 220 державах і самоврядних територіях.